De DoMultiRec is een veelzijdige frees met middensnijmogelijkheid, waarmee met één gereedschap meerdere freesbewerkingen kunnen worden uitgevoerd, inclusief boren. Een uniek ontworpen inzetstuk integreert een midden- en perifere snijkant aan één kant van het inzetstuk, en aangezien het inzetstuk dubbelzijdig is, kan hetzelfde inzetstuk gebruikt worden voor de midden- of perifere positie voor tot wel vier indexeringen, voor en achter. Dit verdubbelt de kosten-per-rand economie in vergelijking met conventionele insteekfrezen die enkelzijdige inzetstukken gebruiken.

DoMultiRec kan de bodem van het gat verbeteren. Dankzij de geoptimaliseerde plaatsing van de wisselplaat op de frees kan de bodem van de gaten licht conisch (bijna vlak) worden geboord met een piek die niet hoger is dan een tiende van de kegel die door conventioneel insteekfreesgereedschap wordt gevormd. Dit ontwerp maakt een einde aan de bezorgdheid over de vlakheid van de gatbodem bij het spiraalvormig interpoleren van gaten die niet meer dan 2 mm groter zijn dan de diameter van het gereedschap.

Conventioneel gereedschap

Plaatjes zijn verkrijgbaar in drie maten: 08, 10, of 12, die zijn ontworpen voor de freesdiameters variërend van 16 mm tot 26 mm (.625″ tot 1.0″), en nieuwe MM-geometrie die speciaal is ontwikkeld voor de DoMultiRec snijplaten. Met hun sterke en scherpe snijkanten zijn de inzetstukken geoptimaliseerd voor diverse freestoepassingen, alsook voor boren. Insert kwaliteiten zijn beschikbaar in veelzijdige AH3225, AH8015 voor exotische materialen, en AH120 voor gietijzer. DoMultiRec stelt fabrikanten in staat een aanzienlijke stap verder te gaan in de verbetering van de cyclustijd door integratie van bewerkingsprocessen in een breed scala van freestoepassingen.

Productinformatie